Wat heb ik de afgelopen zomer de Kunstparade gemist. Behalve voor mij geldt datzelfde waarschijnlijk voor de vele beeldende, dichtende en musicerende kunstenaars. De laatste jaren was behalve de Witte Kerk ook de Cultuurkoepel ingeschakeld en manifesteerde zich onmiddellijk als een verrijking van de Kunstparade. Vorig jaar exposeerden er 30 kunstenaars hun werk, variërend van schilderijen en sculpturen tot mixed media en fotografie.

We laten het paradeloze jaar achter ons en hebben in verschillende bijeenkomsten nieuwe energie en enthousiasme opgedaan. In 2017 gaat er weer een frisse kunstwind opsteken en gaat men aan de slag met de “Kunstparade Nieuwe Stijl”.

Kenmerk van de vernieuwde aanpak is een grotere flexibiliteit, behalve dan van het tijdstip, dat blijft het laatste weekend (24 en 25 juni) van de maand juni.

Dit jaar is er de variant “Atelierroute”. In feite ligt die aanpak helemaal in het verlengde van het scenario zoals in 2003 de Kunstzesdaagse begon. Het spreekt vanzelf dat er actueel werk moet worden getoond. De kunstenaars, individueel of in een groep, geven zich op. Het liefst met, maar eventueel ook zonder locatie. In het inschrijfformulier zullen wij u daar specifiek om vragen.

De inschrijving start 17 februari a.s. , dus wees allert op de website http://www.kunstparadeheiloo.nl en andere publicaties als ook de diverse media en "like" ons op facebook.

 

Reageer op dit bericht