• Mei 2021

  6 mei 2021

  Heel de wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Het vaccineren in NL is nog steeds rommelig. De zorg klaagt zeer terecht over de grote druk die de nodige verzorging behoeft en met zich meebrengt. Het versoepelen gaat stroef en het geduld van de mensen begint langzaam op te raken.

  Hoe sceptisch ik ook in het begin was, ik besloot toch mijn eerste vaccins te nemen. Het wachten is nu op de tweede. 

  Momenteel schilder ik weer wat regelmatiger. Twee werken staan in de steigers; "Ode aan Edward Hopper" en een afbeelding (glas in loodraam) van Sibylla of Anjou. Zie de schets hieronder.

  Alles is nog onzeker. Ook het doorgaan van de Kunstparade in Heiloo. Uiterlijk 1 juni a.s. zullen wij het weten. Ikzelf sla een jaartje over. Maar volgend jaar wil ik er absoluut weer bij zijn. 

  Voor nu: Duimen maar! 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 25 keer bekeken

 • Einde in zicht

  15 februari 2021

  Nog steeds zitten we volop in het Coronavirus. Maar we houden vol, hoe moeizaam dat soms ook gaat. Vele varianten proberen ons er nog onder te krijgen. Maar we zijn taai, de mens is taai. Covid 19 zal aan ons nog steeds een zware dobber hebben.

  Gelukkig kunnen we onze gedachten even verzetten want de sneeuw heeft voor ongekende pret gezorgd. Schaatsen uit het vet de sleetjes weer van zolder gehaald. Schaatsverenigingen waren in rep en roer en moesten alle hens aan dek bijelkaar toveren. De vele vrijwilligers hebben weer prachtig werk geleverd.

  Jammer genoeg was het allemaal van korte duur en moesten wij op deze maandag (15/2) triest-en druilerig weer trotseren met code rood op de achtergrond. 

  Met gepaste trots heb ik de afgelopen maanden in het Willibrordus Business Centrum van Heiloo geexposeerd. 30 schilderijen exposeerde ik daar met veel plezier en 23 heb ik weer mee naar huis genomen. Ik heb ondanks het Corona- gebeuren daar veel plezier aan mogen beleven. 

  Natuurlijk is er genoeg tijd om actief te blijven en daarom ben ik een "Edward Hopper"  aan het schilderen.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is een waar veldslag van puffen en steunen, maar met een lekker wijntje, goede muziek, en een lekker wierookje is er een fijne sfeer in het atelier te creeren. Daarnaast ook bezig met een wat feeeriek tafereel. Leuk en ontpannen met de bijbehorende...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 97 keer bekeken

 • Stand van zaken en...verlenging expositie Eperlans 2020

  21 december 2020

  Expositie Willibrordus Centrum Heiloo verlengd tot 30 januari 2021 

  En wederom neemt het coronavirus ons in de houtgreep. Zeker in deze donkere dagen wordt er een zwaar beroep op ons gedaan. Het geduld is langzaam aan het opraken. Veel winkels, restaurants, cafe's en musea moeten de deuren voorlopig sluiten met alle gevolgen van dien. Er worden ons weer vele beperkingen opgelegd. Terecht of onterecht?  Ik zelf denk terecht maar erg duidelijk is het niet altijd. Langzaam raken we de kluts kwijt en raakt ons geduld op. 

  Maar goed, we moeten er nu mee dealen en vertrouwen dat het vaccin straks zijn werk goed kan doen. 

  Veel kracht en liefde en nu maar hopen dat we snel naar het nieuwe "normaal" kunnen gaan. 2021 moet ons weer het vertrouwen geven, respect te hebben en tonen dat we het hebben begrepen. Moedertje aarde is het dik waard. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 127 keer bekeken

 • Expositie Willibrordus Business Centrum Heiloo

  7 oktober 2020

  Kortgeleden heb ik samen met collega kunstenaar Gonny van Wees mijn najaarsexpositie ingericht. Plusminus 30 schilderijen, oud en nieuw, hebben wij samen opgehangen en ik moet eerlijk zijn: 

  Ik ben er trots op hoe mooi de schilderijen in deze prachtige omgeving hangen.

  Maar ook dat Covid 19 ons nog behoorlijk dwars zit. Hierdoor is  een officiele opening helaas niet mogelijk. De recente ontwikkelingen van het weer oplaaiende verdomde coronavirus en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor onze gezondheid, hebben de overheid doen besluiten strengere maatregelen af te kondigen met alle gevolgen van dien. Jammer maar wel een harde realiteit. 

  Maar natuurlijk mag je wel langskomen! Graag zelfs!

  In Het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo, exposeer ik dan de ruim 30 werken, zowel oud als nieuw, van 1 oktober tot eind januari 2021.

  Van maandag t/m vrijdag bent u tijdens de kantooruren 09.00 – 17.00 uur van harte welkom.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 168 keer bekeken

 • Covid-19 of te wel het Coronavirus

  28 maart 2020

  En ineens valt je plan voor dit jaar helemaal in duigen. Eindelijk was ik weer in the mood om dit jaar vaker te gaan exposeren. Na het mooie weekend in Limmen bereide ik me voor op de volgende presentatie. De KCW Kunstroute van Oudorp. Samen met 2 andere kunstenaars werd ik geselecteerd om In buurthuis de Wachter te Oudorp op 16 en 17 mei 2020 acte de presence te geven. Ik had er zin. Inderdaad had. Want ook dit evenement is afgeblazen.

  Het coronavirus is niet te stuiten. Althans nog niet.

  Als een donderslag bij heldere hemel werd e.d.d ook de Kunstparade 2020 van Heiloo gecancelled. De Stichting Kunst- Zin heeft echter wijs besloten. Hoe lullig het voor mij in het bijzonder ook is. Als coordinator Cultuurkoepel/Kunstparade 2020 had ik en onze vrijwilligersgroep absoluut niet te klagen over de ruime belangstelling van kunstenaars die graag in de koepel wilde exposeren. Het beloofde weer een mooie kunstmanifestatie te worden. We stonden in de startblokken om alle werken te beoordelen op kwaliteit, originaliteit en diversiteit. Een heidense maar o zo mooie klus die wij graag naar een goed eindresultaat wilde brengen.  

  Omdat ik zelf ook heel graag wilde exposeren vanuit mijn eigen tuin, hebben we gelukkig iemand gevonden die mijn taak van coordinator Cultuurkoepel wilde overnemen. Alle inspanning ten spijt zijn de voorbereidingen voor deze editie helaas voor niets geweest. Volgend...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 278 keer bekeken

 • Op naar de volgende.

  12 maart 2020

  Zo, net het Kunst en Cultuurweekend van Limmen achter de rug.  In een prachtige verbouwde stolpboerderij (Vredenburg) heb ik sinds tijden, samen met vele andere kunstenaars, een prachtig en warm expositie weekend gehad. De organisatie had het prima voor elkaar.

  Helaas niets verkocht, maar wel hele fijne contacten met collega's en bezoekers gehad. 

  Ik had dat weekend een beetje een dubbelrol. Enerzijds het laten zien van mijn eigen werk, en anderzijds de promotie van de Kunstparade 2020 Heiloo. Een aantal exposanten van dit weekend zijn straks ook in Heiloo present.

  Nog een aantal dagen en de inschrijving voor de Kunstparade 2020 Heiloo gaat sluiten. In de week na 1 april gaan we direct inventariseren en beslissen waar en wie in de Cultuurkoepel geplaatst gaat worden. De "gelukkige" kunstenaars krijgen dan de definitieve deelnamebevestiging.

  Maar goed ook ik ben weer geselecteed en ga zelf eerst nog een keer exposeren in den vreemde. Dat wordt dan tijdens het KunstEnCultuurweekend van Oudorp(Alkmaar). In mei 2020 ben ik daar weer paraat. Mijn locatie nog niet bekend maar dat zal wel goed komen. De organisatie van "Oudorp" is nu druk bezig alles in te delen.

  Op het Coronavirus na (laten we hopen dat het dan al lang onder controle is), kan niets hen nog stoppen, ze maken er beslist weer een mooi weekend van:

  Het KunstEnCultuurweekend van Oudorp 

   

   

    

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 249 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo 2020

  21 januari 2020

  We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen van de Kunstparade Heiloo 2020. Deze vind plaats in het laatste weekend van Juni (26-27-28 juni). Zelf ga ik naast het coordineren en voorbereiden van de Cultuurkoepel ook  exposeren. Ik heb een grote en mooie tuin en daarin wil ik zelf weer eens mijn meest recente werk laten zien. Weer of geen weer; Ik ben present. Druk, druk druk dus. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er zin. U ben van harte welkom van 11.00 - 17.00r uur.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 273 keer bekeken

 • 12 december 2019

  12 december 2019

  Vandaag 12 december 2019 wordt mijn dochter alweer 34 jaar. Een prachtige meid met veel kwaliteiten en zeker ook om trots op te zijn.  

  Jaren geleden had ik een fantasieafbeelding van haar gemaakt. 

  Een beetje sentimenteel maar dit moest ik even kwijt.

  Allemaal fijne feestdagen en een vredig, liefde- en passievol 2020. De mens kan het gebruiken. 

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 297 keer bekeken

 • 12 december 2019

  12 december 2019

  Lees meer >> | 0 Reacties | 264 keer bekeken

 • Rembrandtjaar belicht

  4 november 2019

  Ruim 350 jaar geleden overleed een van onze grootste Hollandse meesters; Rembrandt van Rhijn. Rembrandtkenner bij uitstek Jan Six en Rembrandtbiograaf Onno Blom hebben ons dit seizoen al vele TV uitzendingen blij verrast met prachtige beelden en vele wetenswaardigheden over het intieme priveleven van Rembrandt.

  Eerder in het jaar werd aan het einde van het NTR - TV programma " Project Rembrandt", na een zinderende finale de 21 jarige student Kunstgeschiedenis Sebas Groot, afkomstig uit Egmond aan de Hoef, de grootse winnaar.

  Dit was mijn probeerseltje. De journaliste Annechien Steenhuizen.

  Sebas overtuigde de jury van zijn talent. En volledig in de stijl van grootmeester Rembrandt schilderde Sebas het winnende schilderij met als thema; "burn- out en depressie bij studenten"

  Verder ben ik nog naar Den Bosch geweest. In het Museum Slager heb ik een prachtige overzichtstentoonstelling van de geboren Hagenaar Jean Thomassen mogen bewonderen. Met open mond heb ik zijn absurd-realisme geabsorbeerd.

  De man is knettergek of geniaal of gewoon Jean Thomassen!

  Ik krijg weer zin om ook te gaan schilderen. Ik ga meteen beginnen! 

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 407 keer bekeken

 • Meer blogs >>