• Kioki

  26 februari 2023

  Nog steeds raak ik gefassineerd door de japase geisha's. Reeds eerder maakte ik 2 schilderijen van deze indrukwekkende vrouwen t.w. "Memory of a geisha" (2007) en "Oude pracht en folklore in moderne hectiek" (2015). 

  Nu is Kioku (2023) er bij gekomen. Een heerlijke korte naam voor een Japanse vrouw. Ik spreek verder geen woord Japans maar vind het lekker klinken. Na een half jaar gerevalideerd te hebben in verband met mijn by- pass operatie, kon ik eindelijk weer eens langer dan een halfuurtje achter de schildersezel zitten.

  Ik heb lang moeten wachten maar ik ben weer prima op weg om meer tijd en enegie te geven om te schilderen.

   

   

     

   

  Lees meer >> | 78 keer bekeken

 • Nieuwjaar

  1 januari 2023

  Voor dit nieuwe jaar wens ik jullie de allerbeste wensen gelardeerd met een goede gezondheid doordrenkt met respect alsmede overgoten met een smakelijke saus van wijsheid. 

  Dat we weer veel mogen exposeren, voortdurend creëeren en genieten van al het moois wat we aangeboden krijgen. 

  Lees meer >> | 101 keer bekeken

 • De R zit in de maand

  25 oktober 2022

  De titel heeft geen betekenis voor mijn schildersactiviteiten. In de tussentijd zijn er natuurlijk wel een aantal onderwerpen de revue gepasseerd. Mijn bypass operatie ligt alweer 2,5 maand achter me. De hartrevalidatie gaat eigenlijk prima. Andere kleine ongemakken spelen mij wel parten waardoor ik moeilijk kluswerkzaamheden, tuinactiviteiten en als vrijwilliger assisteren in de Cultuurkoepel op het GGZ terrein van Heiloo kan uitvoeren. Ik vind het zeer moeilijk om mijn geduld te bewaren om zo weinig te doen. Al na een uurtje schilderen is bij mij de pijp leeg. Wandelen, lezen en Netflix kijken lukt wel en zijn leuke tussendoortjes. 

  Lees meer >> | 130 keer bekeken

 • Moeizame start

  26 augustus 2022

  Na een druk bezochte Kunstparade 2022 in Heiloo heb ik me een tijdje rustig moeten houden. Ik was in iedergeval blij om als coordinator/gastheer van de Cultuurkoepel de vele bezoekers en kunstenaars te mogen verwelkomen. Het bestuur en de vrijwilligers waren in iedergev

  Lees meer >> | 166 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo zomer 2022

  29 juni 2022

  Yes, we mochten weer! Heiloo had zijn Kunstparade weer paraat en kon dus eindelijk na twee moeizame jaren weer schitteren. Eindelijk mochten wij in 2022 op volle oorlogsterkte uitpakken. Ruim 134 kunstenaars en vele musici, hadden zich ingeschreven en wachtte likkebaardend, dorstlessend, fris en fruitig af totdat de deuren van de vele locaties opengingen voor het geeerde publiek. De Cultuurkoepel, het Gemeentehuis, de Ter Coulsterkerk, het Wittekerkje, de Bilbliotheek, De PCC Heiloo, de Muziekschool en vele andere particuliere -en zakelijk locaties mochten zich verheugen op een zeer warme belangstelling van het in grote getale opgekomen publiek.

  Als coordinator van de Cultuurkoepel Heiloo zweefde ik op een rose wolk (zeker in het begin) totdat de vermoeiheid langzaam voelbaar werd. Maar mede door de vele vriendelijke en complimenteuze woorden in dit voormalige godshuis; Ik had dit evenement niet willen missen. 

  Hulde aan de organisatie,  deelnemers, bezoekers, sponsoren en de vele vrijwilligers.  

    

  Lees meer >> | 221 keer bekeken

 • Wat brengt ons 2022?

  2 januari 2022

  Nog steeds zitten we in een lockdown en dat is nog steeds niet prettig. Graag wil ik meer naar musea en evenementen. Letterlijk weer ruiken en voelen wat een bezoekje waard is. Met de trein lekker weg en dan misschien wel  op de bonnefooi naar een mooie plaats om dan met je museumjaarkaart "gratis" interesante kunst bewonderen. Of lekker naar kunstmanifestaties en evenementen gaan waar een hoog kunst- en cultuurgehalte heerst. (Zucht) Hoelang blijven wij hier nog van verstoken. Ik begin toch wel last te krijgen van mijn humeur en me ook wat down te voelen. Krijgen wij de kunstweekenden, kunstparades en kunstmarkten zonder problemen weer van de grond? Ik hoop het zo van harte.    

  Zelf blijven schilderen lukt natuurlijk nog wel, maar om nog meer inspiratie te krijgen moet je er toch op uit. 

  Voor iedereen wens ik dan ook:

  Blijf vooral gezond, lekker creatief, liefdevol naar je medemens en wordt of blijf vooral gelukkig

   

   

   

      

  Lees meer >> | 201 keer bekeken

 • Volgende expositie?

  27 oktober 2021

  Tijdens de Kunst- en Cultuurroute van Oudorp heb ik twee hele fijne dagen gehad met leuke gesprekken en interessante mensen. Het bestuur van de Stichting gaf ons in Het Wijkcentrum de Oever een mooie ruimte om nieuw werk te mogen exposeren. Over de organisatie en belangstelling hadden wij zeker niet te klagen.

  Wanneer ik weer wil exposeren hangt van een aantal privezaken af. Maar leuk heb ik het wel gevonden. 

  Momenteel is de Kunst10daagse van Bergen NH bezig. Een dezer dagen wil ik even langs gaan en interessante mensen ontmoeten en wellicht weer verdere inspiratie op doen.

  Ook heb ik nog een paar werken in de zogenoemde steigers staan.

  • Sybille van Anjou (1105 - 1165), grafin van Vlaanderen (Olieverf op hout -  50 x 60). Het origineel is een afbeelding uit een Gentse (B) kerk in een prachtige glas in lood uitvoering.

   

  Daarnaast staan er nog 2 olieverfschilderijen in de zo genoemde steigers t.w.

  • Een vrije vertaling en mede geinspireerd op Edward Hoppers schilderij "Sunlight in Cafetaria".   en het derde schilderij is voor mij de verbeelding van de emotionele gevolgen voor de horeca gedurende de Coronapandemie. "Alles is leeg, weg en doods "  " De mens is ten einde raad".  

  Groet, Martin 

  Lees meer >> | 251 keer bekeken

 • Kunstroute 2021 Oudorp

  14 september 2021

  Gaat het er nu echt van komen? Zo te merken en te horen wel. Het lijkt er op dat de overheid vanaf 25 september 2021 ons weer meer vrijheid gaat geven. Uiteraard zullen de protocollen die de overheid ons voorhoud ook na 25/9 van toepassing zijn.

  Maar......we mogen weer! 

  16 en 17 oktober 2021 ga ik weer exposeren. In het Sociaal en Cultureel wijkcentrum De Oever te Oudorp (een van de groepslocaties op de Kunstroute), laat ik een aantal van mijn recente werken zien die ik tijdens Corona heb gemaakt.

  Graag tot ziens  

  Lees meer >> | 411 keer bekeken

 • Mei 2021

  6 mei 2021

  Nagenoeg de hele wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Het vaccineren in NL is nog steeds erg rommelig. De medischezorg klaagt zeer terecht over de enorme druk die de verzorging met zich meebrengt. Ook het versoepelen gaat stroef en het lijkt wel of het geduld van de mensen langzaam begint op te raken.

  Hoe sceptisch ik ook in het begin was, ik besloot toch mijn eerste vaccinatie te nemen. Het wachten is nu op de tweede. 

  Momenteel schilder ik weer wat regelmatiger. Twee werken staan nu in de steigers; "Ode aan Edward Hopper" en een afbeelding uit een glas in loodraam van Sibylla of Anjou. Zie de schets hieronder.

  Alles is nu nog onzeker. Ook het doorgaan van de Kunstparade in Heiloo. Uiterlijk 1 juni a.s. zullen wij het weten. Ikzelf sla een jaartje over. Maar volgend jaar wil ik er absoluut weer bij zijn. 

  Voor nu: Duimen maar! 

  Lees meer >> | 392 keer bekeken

 • Einde in zicht

  15 februari 2021

  Nog steeds zitten we volop in het Coronavirus. Maar we houden vol, hoe moeizaam dat soms ook gaat. Vele varianten proberen ons er nog onder te krijgen. Maar we zijn taai, de mens is taai. Covid 19 zal aan ons nog steeds een zware dobber hebben.

  Gelukkig kunnen we onze gedachten even verzetten want de sneeuw heeft voor ongekende pret gezorgd. Schaatsen uit het vet de sleetjes weer van zolder gehaald. Schaatsverenigingen waren in rep en roer en moesten alle hens aan dek bijelkaar toveren. De vele vrijwilligers hebben weer prachtig werk geleverd.

  Jammer genoeg was het allemaal van korte duur en moesten wij op deze maandag (15/2) triest-en druilerig weer trotseren met code rood op de achtergrond. 

  Met gepaste trots heb ik de afgelopen maanden in het Willibrordus Business Centrum van Heiloo geexposeerd. 30 schilderijen exposeerde ik daar met veel plezier en 23 heb ik weer mee naar huis genomen. Ik heb ondanks het Corona- gebeuren daar veel plezier aan mogen beleven. 

  Natuurlijk is er genoeg tijd om actief te blijven en daarom ben ik een "Edward Hopper"  aan het schilderen.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is een waar veldslag van puffen en steunen, maar met een lekker wijntje, goede muziek, en een lekker wierookje is er een fijne sfeer in het atelier te creeren. Daarnaast ook bezig met een wat feeeriek tafereel. Leuk en ontpannen met de bijbehorende muziek (Enya- Clanad- Deuter- Kitaro etc.) 

  Ook horen we binnenkort de laatste stand van zaken over de Kunstparade Heiloo. Tot uiterlijk 1 maart kunt u inschrijven. De gretigheid spat er van af. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Het is  overweldigend.  Nu maar hopen dat alles gaat zoals we het willen.  

  Ik hou jullie op de hoogte! 

   

   

   

  Lees meer >> | 450 keer bekeken

 • Meer blogs >>