• Moeizame start

  26 augustus 2022

  Na een druk bezochte Kunstparade 2022 in Heiloo heb ik me een tijdje rustig moeten houden. Ik was in iedergeval blij om als coordinator/gastheer van de Cultuurkoepel de vele bezoekers en kunstenaars te mogen verwelkomen. Het bestuur en de vrijwilligers waren in iedergeval super trots om dit mooie evenement te mogen organiseren. 

  Ik zelf heb niet zo lang mogen nagenieten omdat ik onder het mes moest. Een bypassoperatie moet er voor zorgen dat ik weer een stukje kwaliteit van leven terug krijg. Inmiddels ben ik alweer 3 weken thuis en herstellende van deze ingreep.  " Elk dag een treetje" zou onze Toon Hermans hebben gezegd. 

  Mijn deelname aan de "nieuwe Vermeer" heb ik gecancelled. Ik heb geen inspiratie om in de geest van Johannes Vermeer een schilderij te maken.

  Toevallig of niet, maar ik ben wel al een tijdje met een Vermeertje bezig. Het wordt een compilatie van het "Straatje van Vermeer" en "Het meisje met de parel" Zie hieronder.

   

  Verder ben ik weinig aan het schilderen en probeer zo goed en zo kwaad als het kan te herstellen. Het is nog lang niet af maar ik moet geduld hebben.  

  Lees meer >> | 25 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo zomer 2022

  29 juni 2022

  Yes, we mochten weer! Heiloo had zijn Kunstparade weer paraat en kon dus eindelijk na twee moeizame jaren weer schitteren. Eindelijk mochten wij in 2022 op volle oorlogsterkte uitpakken. Ruim 134 kunstenaars en vele musici, hadden zich ingeschreven en wachtte likkebaardend, dorstlessend, fris en fruitig af totdat de deuren van de vele locaties opengingen voor het geeerde publiek. De Cultuurkoepel, het Gemeentehuis, de Ter Coulsterkerk, het Wittekerkje, de Bilbliotheek, De PCC Heiloo, de Muziekschool en vele andere particuliere -en zakelijk locaties mochten zich verheugen op een zeer warme belangstelling van het in grote getale opgekomen publiek.

  Als coordinator van de Cultuurkoepel Heiloo zweefde ik op een rose wolk (zeker in het begin) totdat de vermoeiheid langzaam voelbaar werd. Maar mede door de vele vriendelijke en complimenteuze woorden in dit voormalige godshuis; Ik had dit evenement niet willen missen. 

  Hulde aan de organisatie,  deelnemers, bezoekers, sponsoren en de vele vrijwilligers.  

    

  Lees meer >> | 73 keer bekeken

 • Wat brengt ons 2022?

  2 januari 2022

  Nog steeds zitten we in een lockdown en dat is nog steeds niet prettig. Graag wil ik meer naar musea en evenementen. Letterlijk weer ruiken en voelen wat een bezoekje waard is. Met de trein lekker weg en dan misschien wel  op de bonnefooi naar een mooie plaats om dan met je museumjaarkaart "gratis" interesante kunst bewonderen. Of lekker naar kunstmanifestaties en evenementen gaan waar een hoog kunst- en cultuurgehalte heerst. (Zucht) Hoelang blijven wij hier nog van verstoken. Ik begin toch wel last te krijgen van mijn humeur en me ook wat down te voelen. Krijgen wij de kunstweekenden, kunstparades en kunstmarkten zonder problemen weer van de grond? Ik hoop het zo van harte.    

  Zelf blijven schilderen lukt natuurlijk nog wel, maar om nog meer inspiratie te krijgen moet je er toch op uit. 

  Voor iedereen wens ik dan ook:

  Blijf vooral gezond, lekker creatief, liefdevol naar je medemens en wordt of blijf vooral gelukkig

   

   

   

      

  Lees meer >> | 117 keer bekeken

 • Volgende expositie?

  27 oktober 2021

  Tijdens de Kunst- en Cultuurroute van Oudorp heb ik twee hele fijne dagen gehad met leuke gesprekken en interessante mensen. Het bestuur van de Stichting gaf ons in Het Wijkcentrum de Oever een mooie ruimte om nieuw werk te mogen exposeren. Over de organisatie en belangstelling hadden wij zeker niet te klagen.

  Wanneer ik weer wil exposeren hangt van een aantal privezaken af. Maar leuk heb ik het wel gevonden. 

  Momenteel is de Kunst10daagse van Bergen NH bezig. Een dezer dagen wil ik even langs gaan en interessante mensen ontmoeten en wellicht weer verdere inspiratie op doen.

  Ook heb ik nog een paar werken in de zogenoemde steigers staan.

  • Sybille van Anjou (1105 - 1165), grafin van Vlaanderen (Olieverf op hout -  50 x 60). Het origineel is een afbeelding uit een Gentse (B) kerk in een prachtige glas in lood uitvoering.

   

  Daarnaast staan er nog 2 olieverfschilderijen in de zo genoemde steigers t.w.

  • Een vrije vertaling en mede geinspireerd op Edward Hoppers schilderij "Sunlight in Cafetaria".   en het derde schilderij is voor mij de verbeelding van de emotionele gevolgen voor de horeca gedurende de Coronapandemie. "Alles is leeg, weg en doods "  " De mens is ten einde raad".  

  Groet, Martin 

  Lees meer >> | 168 keer bekeken

 • Kunstroute 2021 Oudorp

  14 september 2021

  Gaat het er nu echt van komen? Zo te merken en te horen wel. Het lijkt er op dat de overheid vanaf 25 september 2021 ons weer meer vrijheid gaat geven. Uiteraard zullen de protocollen die de overheid ons voorhoud ook na 25/9 van toepassing zijn.

  Maar......we mogen weer! 

  16 en 17 oktober 2021 ga ik weer exposeren. In het Sociaal en Cultureel wijkcentrum De Oever te Oudorp (een van de groepslocaties op de Kunstroute), laat ik een aantal van mijn recente werken zien die ik tijdens Corona heb gemaakt.

  Graag tot ziens  

  Lees meer >> | 256 keer bekeken

 • Mei 2021

  6 mei 2021

  Nagenoeg de hele wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Het vaccineren in NL is nog steeds erg rommelig. De medischezorg klaagt zeer terecht over de enorme druk die de verzorging met zich meebrengt. Ook het versoepelen gaat stroef en het lijkt wel of het geduld van de mensen langzaam begint op te raken.

  Hoe sceptisch ik ook in het begin was, ik besloot toch mijn eerste vaccinatie te nemen. Het wachten is nu op de tweede. 

  Momenteel schilder ik weer wat regelmatiger. Twee werken staan nu in de steigers; "Ode aan Edward Hopper" en een afbeelding uit een glas in loodraam van Sibylla of Anjou. Zie de schets hieronder.

  Alles is nu nog onzeker. Ook het doorgaan van de Kunstparade in Heiloo. Uiterlijk 1 juni a.s. zullen wij het weten. Ikzelf sla een jaartje over. Maar volgend jaar wil ik er absoluut weer bij zijn. 

  Voor nu: Duimen maar! 

  Lees meer >> | 275 keer bekeken

 • Einde in zicht

  15 februari 2021

  Nog steeds zitten we volop in het Coronavirus. Maar we houden vol, hoe moeizaam dat soms ook gaat. Vele varianten proberen ons er nog onder te krijgen. Maar we zijn taai, de mens is taai. Covid 19 zal aan ons nog steeds een zware dobber hebben.

  Gelukkig kunnen we onze gedachten even verzetten want de sneeuw heeft voor ongekende pret gezorgd. Schaatsen uit het vet de sleetjes weer van zolder gehaald. Schaatsverenigingen waren in rep en roer en moesten alle hens aan dek bijelkaar toveren. De vele vrijwilligers hebben weer prachtig werk geleverd.

  Jammer genoeg was het allemaal van korte duur en moesten wij op deze maandag (15/2) triest-en druilerig weer trotseren met code rood op de achtergrond. 

  Met gepaste trots heb ik de afgelopen maanden in het Willibrordus Business Centrum van Heiloo geexposeerd. 30 schilderijen exposeerde ik daar met veel plezier en 23 heb ik weer mee naar huis genomen. Ik heb ondanks het Corona- gebeuren daar veel plezier aan mogen beleven. 

  Natuurlijk is er genoeg tijd om actief te blijven en daarom ben ik een "Edward Hopper"  aan het schilderen.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is een waar veldslag van puffen en steunen, maar met een lekker wijntje, goede muziek, en een lekker wierookje is er een fijne sfeer in het atelier te creeren. Daarnaast ook bezig met een wat feeeriek tafereel. Leuk en ontpannen met de bijbehorende muziek (Enya- Clanad- Deuter- Kitaro etc.) 

  Ook horen we binnenkort de laatste stand van zaken over de Kunstparade Heiloo. Tot uiterlijk 1 maart kunt u inschrijven. De gretigheid spat er van af. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Het is  overweldigend.  Nu maar hopen dat alles gaat zoals we het willen.  

  Ik hou jullie op de hoogte! 

   

   

   

  Lees meer >> | 339 keer bekeken

 • Stand van zaken en...verlenging expositie Eperlans 2020

  21 december 2020

  Expositie Willibrordus Centrum Heiloo verlengd tot 30 januari 2021 

  En wederom neemt het coronavirus ons in de houtgreep. Zeker in deze donkere dagen wordt er een zwaar beroep op ons gedaan. Het geduld is langzaam aan het opraken. Veel winkels, restaurants, cafe's en musea moeten de deuren voorlopig sluiten met alle gevolgen van dien. Er worden ons weer vele beperkingen opgelegd. Terecht of onterecht?  Ik zelf denk terecht maar erg duidelijk is het niet altijd. Langzaam raken we de kluts kwijt en raakt ons geduld op. 

  Maar goed, we moeten er nu mee dealen en vertrouwen dat het vaccin straks zijn werk goed kan doen. 

  Veel kracht en liefde en nu maar hopen dat we snel naar het nieuwe "normaal" kunnen gaan. 2021 moet ons weer het vertrouwen geven, respect te hebben en tonen dat we het hebben begrepen. Moedertje aarde is het dik waard. 

  Lees meer >> | 333 keer bekeken

 • Expositie Willibrordus Business Centrum Heiloo

  7 oktober 2020

  Kortgeleden heb ik samen met collega kunstenaar Gonny van Wees mijn najaarsexpositie ingericht. Plusminus 30 schilderijen, oud en nieuw, hebben wij samen opgehangen en ik moet eerlijk zijn: 

  Ik ben er trots op hoe mooi de schilderijen in deze prachtige omgeving hangen.

  Maar ook dat Covid 19 ons nog behoorlijk dwars zit. Hierdoor is  een officiele opening helaas niet mogelijk. De recente ontwikkelingen van het weer oplaaiende verdomde coronavirus en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor onze gezondheid, hebben de overheid doen besluiten strengere maatregelen af te kondigen met alle gevolgen van dien. Jammer maar wel een harde realiteit. 

  Maar natuurlijk mag je wel langskomen! Graag zelfs!

  In Het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo, exposeer ik dan de ruim 30 werken, zowel oud als nieuw, van 1 oktober tot eind januari 2021.

  Van maandag t/m vrijdag bent u tijdens de kantooruren 09.00 – 17.00 uur van harte welkom.

  Lees meer >> | 378 keer bekeken

 • Covid-19 of te wel het Coronavirus

  28 maart 2020

  En ineens valt je plan voor dit jaar helemaal in duigen. Eindelijk was ik weer in the mood om dit jaar vaker te gaan exposeren. Na het mooie weekend in Limmen bereide ik me voor op de volgende presentatie. De KCW Kunstroute van Oudorp. Samen met 2 andere kunstenaars werd ik geselecteerd om In buurthuis de Wachter te Oudorp op 16 en 17 mei 2020 acte de presence te geven. Ik had er zin. Inderdaad had. Want ook dit evenement is afgeblazen.

  Het coronavirus is niet te stuiten. Althans nog niet.

  Als een donderslag bij heldere hemel werd e.d.d ook de Kunstparade 2020 van Heiloo gecancelled. De Stichting Kunst- Zin heeft echter wijs besloten. Hoe lullig het voor mij in het bijzonder ook is. Als coordinator Cultuurkoepel/Kunstparade 2020 had ik en onze vrijwilligersgroep absoluut niet te klagen over de ruime belangstelling van kunstenaars die graag in de koepel wilde exposeren. Het beloofde weer een mooie kunstmanifestatie te worden. We stonden in de startblokken om alle werken te beoordelen op kwaliteit, originaliteit en diversiteit. Een heidense maar o zo mooie klus die wij graag naar een goed eindresultaat wilde brengen.  

  Omdat ik zelf ook heel graag wilde exposeren vanuit mijn eigen tuin, hebben we gelukkig iemand gevonden die mijn taak van coordinator Cultuurkoepel wilde overnemen. Alle inspanning ten spijt zijn de voorbereidingen voor deze editie helaas voor niets geweest. Volgend...

  Lees meer >> | 472 keer bekeken

 • Meer blogs >>