• Kunstparade Heiloo 2017

  28 maart 2017

  Er wordt hard gewerkt om in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni een mooie Kunstparade in Heiloo te laten plaatsvinden.

  Het jaar van even een pas op de plaats maken heeft nieuwe energie gegeven, nieuwe inzichten, gericht op de toekomst.

  Gericht op het zoeken en vinden van allerlei samenwerkingen in het prachtige dorp.

  De organisatie ziet heel duidelijk hoe het uitgestrekte dorp meer dan ooit een prachtig podium zal worden voor een evenement als de Kunstparade.

  Er zijn al veel inschrijvingen binnen, van beeldende kunstenaars, musici en dichters.

  En er komen andere locaties bij, die ook de mogelijkheid bieden om jongeren aan de Kunstparade te binden.

  De inschrijving is geopend tot 7 mei. Daarna wordt het programma samengesteld.

  Wees welkom om in te schrijven en geef het door aan anderen!

  Inschrijven kan via www.kunstparadeheiloo.nl

  Vragen en suggesties: coordinator@kunstparadeheiloo.nl  of 06 20551899.  

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 498 keer bekeken

 • Kunstparade 2017

  18 januari 2017

  Wat heb ik de afgelopen zomer de Kunstparade gemist. Behalve voor mij geldt datzelfde waarschijnlijk voor de vele beeldende, dichtende en musicerende kunstenaars. De laatste jaren was behalve de Witte Kerk ook de Cultuurkoepel ingeschakeld en manifesteerde zich onmiddellijk als een verrijking van de Kunstparade. Vorig jaar exposeerden er 30 kunstenaars hun werk, variërend van schilderijen en sculpturen tot mixed media en fotografie.

  We laten het paradeloze jaar achter ons en hebben in verschillende bijeenkomsten nieuwe energie en enthousiasme opgedaan. In 2017 gaat er weer een frisse kunstwind opsteken en gaat men aan de slag met de “Kunstparade Nieuwe Stijl”.

  Kenmerk van de vernieuwde aanpak is een grotere flexibiliteit, behalve dan van het tijdstip, dat blijft het laatste weekend (24 en 25 juni) van de maand juni.

  Dit jaar is er de variant “Atelierroute”. In feite ligt die aanpak helemaal in het verlengde van het scenario zoals in 2003 de Kunstzesdaagse begon. Het spreekt vanzelf dat er actueel werk moet worden getoond. De kunstenaars, individueel of in een groep, geven zich op. Het liefst met, maar eventueel ook zonder locatie. In het inschrijfformulier zullen wij u daar specifiek om vragen.

  De inschrijving start 17 februari a.s. , dus wees allert op de website http://www.kunstparadeheiloo.nl en andere publicaties als ook de diverse media en "like" ons op facebook.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 554 keer bekeken

 • SHOPVIDA.COM

  24 oktober 2016

  http://shopvida.com/collections/martin-spierings

  Even in mijn arm knijpen!

  Het zal je maar gebeuren dat je via je email benadert wordt om designer te worden bij een     e-commerce platform dat sociaal verantwoord produceren en winkelen promoot.

  Als CEO van Vida heeft Umaimah Mendhro een nieuw Fashion e-commerce platform opgericht onder de naam Vida. Hiermee startte zij een concept voor de exploitatie en productie van textiele goederen. Het concept heeft de brug geslagen tussen designers, producenten en de consument.
  Met oog voor bijzondere mode, een hart voor het welzijn van de arme mens, alsmede het waarborgen van hoogwaardige kwaliteit, zocht zij naar partners, die volledig achter haar visie staan. Het moet een ideale match worden van mensen (producenten- leveranciers en consument), die verantwoord willen participeren in onze samenleving en daarmee een positief verschil weten te creëren.
  De klanten van Vida zijn werelds,  nieuwsgierig, bedachtzaam en geïnteresseerd in het proces van het product.

  Voor mij als designer betekent dit een prachtige gelegenheid om de afbeeldingen van mijn schilderijen extra te benutten voor de diverse ontwerpen. Ape trotst ben ik natuurlijk.
  Als je bovenstaande link invoert dan zie je gelijk wat ik tot op heden geproduceerd heb.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 710 keer bekeken

 • Het jaar door.

  21 oktober 2016

  Wat je al niet met een museum jaarkaart voor een leuke dingen kan doen. Kort geleden was ik naar Leiden om een bezoek te brengen aan het Volkenkundig Museum. Men had een bijzondere expositie over Budha ingericht. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten budha's bestonden. Inspiratie genoeg! Ik heb net een werk "Budha ontwaakt" (50x50) op de site gezet. Ook hebben Lida en ik genoten van de prachtige expositie over het werk van Fernando Botero in de Kunsthal te Rotterdam. 

  Binnenkort gaan wij naar het Friesmuseum in Leeuwarden. We gaan ons vergapen aan het werk van Sir Lawrence Alma-Tadema. Ik kan niet wachten!

   
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 643 keer bekeken

 • Nieuwe activiteiten

  28 juli 2016

  Na de toch wel teleurstellende ervaring om als Cliniclown afgewezen te worden, ben ik met veel plezier als vrijwillige horecamedewerker werkzaam bij de Stichting Hof van Kijk Uit te Castricum. 

  "Het Hof" is een dagbestedings organisatie die mensen met een beperking helpen in het vervullen van hun dagelijkse activiteiten/werkzaamheden.

  Dat kan zijn in de horeca, bos en duin en groente- kruidentuin, alsmede in het atelier.

  Het schilderen gaat zijn gangetje. Recentelijk heb ik me laten inspireren door mijn diverse bezoekjes aan de verschillende musea. Leiden (Volkenkundig Museum), Gouda (Erasmusmuseum) Soesterberg (Militair oorlogsmuseum) waren interessante bezoeken.

  Ik heb me gestort op een afbeelding van Siddhartha Gautama Boeddha, een spirituele leider die volgens de historische wetenschap waarschijnlijk leefde van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.

  Soetras (ooggetuigenverslag) de Boeddha:

  "Laat men niet het verleden herleven,
  Noch zijn hoop vestigen op de toekomst.
  Het verleden is reeds voorbij gegaan,
  En de toekomst: die is er nog niet.

  Maar laat men de huidige toestand
  Steeds weer met inzicht bezien.
  Laat men die met zekerheid kennen;
  Onverstoord en niet overweldigd.

  Vandaag moet men de inspanning maken;
  Wie weet is men morgen reeds dood?
  Men kan daarover geen afspraakje maken
  Met de Dood en zijn machtige troepen.

  Wie zijn leven leeft op deze manier,
  En zich dag en nacht voortdurend inspant:
  Over...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 708 keer bekeken

 • The four Ducks

  7 april 2016

  We zijn al een heerlijk eind op weg in het jaar 2016. De lente is begonnen en we staan weer te popelen om met de caravan er op uit te trekken. Het tekenen en schilderen gaat met horten en stoten. Toch is het gelukt om dit jaar De Koorddanser te schilderen. Het schilderij heb ik gemaakt met  schildersmaterialen uit een nalatenschap en cadeau gedaan aan de nabestaanden. Daarnaast is ook het zelfportret van singer songwriter Leonard Cohen eindelijk af.

  Dat ik in een goede doen ben heeft ook te maken met mijn leuke vrijwillerswerk. Sinds februari 2016 werk ik met enige regelmaat op de horeca-afdeling van de theetuin "Het Hof van Kijk Uit" te Castricum. Dit is een unieke locatie in de duinen voor mensen met een beperking,  een dagbesteding wordt aangeboden. Zowel in het atelier als bij de horeca. 

   

   

   

  Nieuw deze keer zijn The Four Ducks. Een alternatief voor  The Daltons.

  En dit zijn hun namen; Daan, Josh, Bram en Jack. De letters "E" van mijn wrijfletters waren op waardoor ik enigzins met de namen heb moeten stoeien. Het is bedoeld als een 4 luik maar zijn afzonderlijk ook leuk te presenteren. Bijvoorbeeld 1 in de slaapkamer, 1 in de huiskamer, 1 in de keuken en 1 in de logeerkamer.

  Meer nieuws: ik heb gesolliciteerd naar een vacature van CliniClown. Daarover wil ik de volgende keer meer over uitweiden. Eerst maar even afwachten of ik auditie mag doen. Spannnnnnend!!!!!!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 743 keer bekeken

 • Weer thuis!

  5 augustus 2015

  Zo en dan ben je plotseling weer terug in Heiloo. Het zal je maar overkomen. Ik was er van uitgegaan dat ik tot 1-10-2015 in het Zuid Limburgselandschap zou vertoeven. Maar niets is minder waar. Lees maar:

  Op 25-3 begon ik aan mijn Limburgse avontuur om in het zomerseizoen als medewerker van een campingrestaurant wat bij te verdienen en de caravan op onze favorietecamping te zetten. Het kampeerseizoen liep langzaam van stapel en mijn werkzaamheden in het restaurant werden al snel routinehandelingen. Het beloofde een mooie periode te worden. Een halfjaar lang zou ik in onze caravan wonen. En..... om de zoveel tijd zou mijn partner een aantal dagen bij mij logeren.

  Maar helaas hebben vervelende voorvallen mij aan het denken gezet. Het kon zo niet langer meer. Ik besloot te stoppen met mijn horecawerkzaamheden. De reden voor dit besluit laat ik verder buiten beschouwing en is niet de moeite waard.

  Nu ik weer thuis ben, en dat is heerlijk, beginnen bij mij de kriebels om te gaan schilderen weer op te spelen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 673 keer bekeken

 • Osebos 2015

  4 april 2015

  In november 2014 vertelde ik nog enthousiast dat ik het schilderen weer had opgepakt en vol goede moed aan 2 schilderijen werkte. Ook pakte ik weer het vrijwilligerswerk bij de Kunstparade Heiloo op. Inspiratievol werk dat ik lange tijd heb moeten ontberen.

  Ik moest nog een aantal maanden hard werken en dan zou ik met trots "The story tellers" en "Geisha?" op mijn website kunnen tonen. Maar zover heeft het nog niet kunnen komen.

  De schilderijen zijn wel bijna klaar, maar moeten nu  toch weer even wachten omdat ik weer een baan  heb gevonden en dat heeft nu even meer voorrang. 

  Tot 1-10-2015 draai ik mee in de bediening van een campingrestaurant. Mijn vrijwilligerswerk bij de Kunstparade Heiloo heb ik, williswaar tijdelijk, stop moeten zetten. Ook mij dans-zang en acteercapriolen bij muziektheatergezelschap Scala Alkmaar heb ik kortgeleden stopgezet. Tijd om plaats te maken voor het oprukkend jong talent. 

  Ik wens vanaf mijn werkplek de organisatie een fantastische Kunstparade 2015 en Scala Alkmaar een prachtige nieuwe productie toe.

  Nu nog maar duimen voor een mooi voorjaar en een nog mooiere zomer. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 668 keer bekeken

 • Studies

  25 november 2014

  Zoals ik al eerder aankondigde probeer ik weer wat actiever te schilderen. Mijn atelier is weer toegankelijker, m'n kacheltje kan weer branden, kortom ik kan aan de slag. Twee schilderijen staan in de steigers t.w. "The storytellers" en een compilatie van Geisha's. Nu nog zonder titel. Van de Geisha's heb ik 2 studies met potlood en acrylverf gemaakt. Het eindresultaat zal er overigens compleet anders uit zien.

  "De storytellers" is al in een ver gevorderd stadium Zodra beide schilderijen klaar zijn laat ik het jullie weten. 

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 692 keer bekeken

 • Nieuwe energie

  16 oktober 2014

  Het is alweer enige tijd geleden dat ik creatief bezig ben geweest. Mentaal zat ik niet zo lekker in elkaar en inspiratie op doen om een schilderij te maken lukte al helemaal niet. Ik ben wel met wat kleinere ideetjes bezig geweest maar heb nog niets concreets kunnen doen. Maar ..........na een heerlijke vakantie in Limburg (Camping Osebos) heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. In december word ik 60 en ben daardoor in de gelegenheid gekomen om met vervroegd pensioen te gaan. Gezien de onzekere situatie om nog aan betaald werk te komen hebben wij  (uiteraard in gezamenlijk overleg met mijn partner) besloten met vervroegd pensioen te gaan. Hiermee vervalt voor mij de stress om te moeten solliciteren. Het is een levensgroot verschil tussen moeten en mogen.

  Natuurlijk wil ik blijven werken maar na talloze afwijzingen en de vele frustaties die daarmee naar boven dreven, ben ik blij met onze genomen beslissing.

  Vrijheid in je doen en laten is een te koesteren weldaad. Vandaar dat ik weer aan het schilderen ben! U hoort nog van mij.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 690 keer bekeken

 • Meer blogs >>