• Kunstparade Heiloo 2020

  21 januari 2020

  We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen van de Kunstparade Heiloo 2020. Deze vind plaats in het laatste weekend van Juni (26-27-28 juni). Zelf ga ik naast het coordineren en voorbereiden van de Cultuurkoepel ook  exposeren. Ik heb een grote en mooie tuin en daarin wil ik zelf weer eens mijn meest recente werk laten zien. Weer of geen weer; Ik ben present. Druk, druk druk dus. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er zin. U ben van harte welkom van 11.00 - 17.00r uur.

  Lees meer >> | 405 keer bekeken

 • 12 december 2019

  12 december 2019

  Vandaag 12 december 2019 wordt mijn dochter alweer 34 jaar. Een prachtige meid met veel kwaliteiten en zeker ook om trots op te zijn.  

  Jaren geleden had ik een fantasieafbeelding van haar gemaakt. 

  Een beetje sentimenteel maar dit moest ik even kwijt.

  Allemaal fijne feestdagen en een vredig, liefde- en passievol 2020. De mens kan het gebruiken. 

   

   

  Lees meer >> | 417 keer bekeken

 • 12 december 2019

  12 december 2019

  Lees meer >> | 363 keer bekeken

 • Rembrandtjaar belicht

  4 november 2019

  Ruim 350 jaar geleden overleed een van onze grootste Hollandse meesters; Rembrandt van Rhijn. Rembrandtkenner bij uitstek Jan Six en Rembrandtbiograaf Onno Blom hebben ons dit seizoen al vele TV uitzendingen blij verrast met prachtige beelden en vele wetenswaardigheden over het intieme priveleven van Rembrandt.

  Eerder in het jaar werd aan het einde van het NTR - TV programma " Project Rembrandt", na een zinderende finale de 21 jarige student Kunstgeschiedenis Sebas Groot, afkomstig uit Egmond aan de Hoef, de grootse winnaar.

  Dit was mijn probeerseltje. De journaliste Annechien Steenhuizen.

  Sebas overtuigde de jury van zijn talent. En volledig in de stijl van grootmeester Rembrandt schilderde Sebas het winnende schilderij met als thema; "burn- out en depressie bij studenten"

  Verder ben ik nog naar Den Bosch geweest. In het Museum Slager heb ik een prachtige overzichtstentoonstelling van de geboren Hagenaar Jean Thomassen mogen bewonderen. Met open mond heb ik zijn absurd-realisme geabsorbeerd.

  De man is knettergek of geniaal of gewoon Jean Thomassen!

  Ik krijg weer zin om ook te gaan schilderen. Ik ga meteen beginnen! 

   

   

   

  Lees meer >> | 531 keer bekeken

 • Bij kletsen

  27 april 2019

  Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Na een jaar in een winkel gestaan te hebben ben ik nu wederom als vrijwilliger actief. Als actief vrijwilliger van de Kunstparade Heiloo ben ik nu ook toegetreden tot de vrijwilligers van de Cultuurkoepel en Willibrordus Draait Door. En dat allemaal op het prachtige historische en monumentale Willibrordus GGZ terrein. Een imposante koepel is mijn meest nieuwe en recente vrijwilligersplek.

  Binnenkort is de Cultuurkoepel wederom, "the place to be" . Tijdens de Kunstparade van Heiloo zullen 25 kunstenaars hun meest recente werken exposeren. De Cultuurkoepel heeft tevens een prachtige Binnentuin waar 3 tot 4 kunstenaars hun werken tonen.

  Alles zal deze dagen worden gelardeerd met (lichte) muziek en gedichten. Dus het laatste weekend van Juni 2019 (28-29-30 juni) worden de kunstliefhebbers met open armen op het Willibrordus terrein ontvangen. 

  En ik ...........ben weer wat actiever gaan schilderen. Momenteel staan er  4 schilderijen in de steigers. Ik heb er weer zin in. Ik hou jullie dan ook graag weer wat regelmatiger op de hoogte.

  Fijne zomertijd toegewenst.  

   

   

  Lees meer >> | 490 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo editie 2019

  10 december 2018

  Nog even en het jaar 2018 is een verledentijd. Trappelend van ongeduld staat 2019 alweer op de deur te bonken.

  Een nieuw jaar betekent vanzelf weer nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Zo ook voor de Kunstparade Heiloo. Wij zijn, zoals onze artistiek leider het zo mooi kan zeggen" een lerende"  organisatie. Er  breken dus weer spannende maar zeker ook drukke tijden aan.

  Het zoeken c.q vastleggen van nieuwe locaties is al weer een tijdje aan de gang. Nieuw is in iedergeval dat seizoen 2019 de organisatie de beschikking gaat krijgen over een unieke nieuwe locatie; n.l. het Gemeente Huis Heiloo.

  Het inmiddels beroemde en beruchte Witte Kerkje zal voor editie 2019 even pas op de plaats moeten maken. Maar in 2020 is zij weer in volle glorie aanwezig. Naast de zekerheden van het Gemeente Huis, de PCC Heiloo, de Bibliotheek Heiloo en de Cultuurkoepel op het Landgoed Willibrordes, zullen ook de diverse ondernemers alsmede particulieren weer acte de precence gaan geven. Daarom zijn de vrijwilligers, het bestuur als ook de diverse coördinatoren weer opzoek gegaan naar "mooiste" kunstplaat(s)je.

  De inschrijving voor editie 2019 is op 1 december 2018 gestart. Dus twijfel niet , schrijf u z.s.m in! Van vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni 2019, dagelijks van 11.00 uur tot 17.00 uur.  

  Voor meer informatie kijk op:

  http://www.kunstparadeheiloo.nl,

  Een mooier podium kunnen wij niet voor u bedenken angel

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 534 keer bekeken

 • Inspiratieloos

  1 oktober 2018

  Tjonge , jonge , jonge,

  Wat is het vervelend als je inspiratieloos bent. Ik heb gewoon teveel aan mijn hoofd gehad.   

  Maar de betere periode gaat echt wel weer komen. Binnenkort ga ik Mary Koekenbier weer assisteren met haar voorbereidingen voor de Kunst10daagse 2018 van Bergen NH. Ongetwijfeld ga ik zelf ook weer de draad oppakken.  Eerst ga ik nog een aantal zaken in de familiesfeer afhandelen en krijgt mijn hoofd ook weer wat ruimte om leuke en mooie creaties neer te zetten. De donkere dagen komen er weer aan en daarom probeer ik vaker naar mijn verwarmde atelier te gaan om onder het genot van de muziek van mijn favoriete singer/songwriters en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn de draad weer op te pakken. Dan moet het toch weer lukken.

  Ik ga er tenminste voorcheeky.    

  Lees meer >> | 543 keer bekeken

 • en verder........

  23 januari 2018

  2018 is rustig begonnen. Sinds kort heb ik weer een betaald baantje bij de Gall & Gall in Egmond aan de Hoef. Het is maar 8 uur per week maar mag natuurlijk de pret niet drukken. Eens kijken hoe lang ik dit leuk blijf vinden.

  Mijn schilders activiteiten blijven maar op een laag pitje staan. Soms weet ik niet wat ik hiermee aan moet. Ik ben wel met wat diverse werkjes bezig die ik hoop af te hebben als de Kunstparade Heiloo 2018 van start gaat. Ik heb me als exposant ingeschreven in de CultuurKoepel op het Landgoed Willibrordus te Heiloo Wanneer?  Kijk maar op mijn homepage onder het item "exposities".

  Ik verheug me nu meer op het voorjaar. Die koude donkere maanden zijn niets voor mij. Niet dat ik deprie ben, maar het is mijn ding niet. Met de ontwakende natuur in het vooruitzicht vertrouw ik er op dat mijn schildersactiviteiten ook weer ontwaken.

  Afgelopen zondag kreeg al de eerste prikkels. Met de NS naar Assen en het Drentsmuseum bezocht. Prachtige kunst en locale (pre)historie mogen aanschouwen. Hoofdthema dit keer was The American Dream - Amerikaans Realisme 1945 – 2017.  Zo is er werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper (nog steeds mijn favoriet), Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. Een aanrader! https://drentsmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/american-dream

  Momenteel zijn wij weer druk bezig met de voorbereidingen voor de Kunstparade Heiloo 2018.

   

  Als coordinator van de Cultuurkoepel valt er nog veel werk te verrichten. Je wilt immers alle kunstnaars en bezoekers zo goed mogelijk laten genieten van al het geen te bewonderen is. Zie daarom dan ook http://www.kunstparadeheiloo.nl

  Tot snel.

   

  Lees meer >> | 612 keer bekeken

 • Atelierroute Heiloo 2017

  25 juli 2017

  Na een jaar afwezig te zijn geweest heeft in het weekend van 24 en 25 juni de Atelierroute 2017 van de Kunstparade Heiloo weer plaatsgevonden. Samen met Wendy del Aquila Roman exposeerde ik vanuit mijn eigen tuin. De zaterdag en zondag waren 2 zeer drukbezochte dagen. Niet alleen door Wendy en mijzelf of de koffie en later op de dag de wijn, maar ook door de musicale omlijsting van het Duo 2in1voud (Jurgen Boots en Ron van Riet) als ook het duo Michiel Wouda en Luana. Daarnaast speelde het mooie weer natuurlijk een prachtig partijtje mee, waardoor wij aan het einde van het weekend met een trots- en tevredengevoel konden gaan nagenieten. Een kleine impressie.....  

  Lees meer >> | 716 keer bekeken

 • Atelierroute Heiloo 2017

  7 juni 2017

  Nog even en de Kunstparade 2017 is weer een feit. Zowel met de organisatie (Ik ben coordinator werkgroep Atelierroute Heiloo 2017) als ook met mijn eigen werk, ben ik behoorlijk druk. Alle puzzelstukjes moeten nu bijelkaar vallen.

  Het programmaboekje is op enkele details na klaar, De prachtige poster voor 2017 is gemaakt door Theo Leering en is al een kunstwerk op zich.

   

  E.d.d. worden ze verspreid en dan maar vertrouwen op veel reacties c.q. belangstelling. 

  Samen met Wendy Del Aguila Roman uit Alkmaar exposeer vanuit mijn tuin.

  Wendy begon met pastelkrijt te tekenen en startte ze korte tijd later met acrylverf. Beide diciplines vind ze fijn om mee te werkenl, maar olieverf is echt haar favoriet geworden!

  Daarnaast zal op zondag 25 juni 2017, vanaf 11.00 uur, het duo 2in1voud uit Alkmaar bij ons te gast zijn.

  Het duo Jörgen Boots en Ron van Riet vormen sinds 2000 een singer-songwriter duo. Hun repertoir bestaat uit nederlandstalige luisterliedjes. Van hun nieuwste cd,  Dubbele Woordwaarde, zullen ongetwijfeld weer prachtige nummers ten gehore gebracht worden.

   

  Lees meer >> | 733 keer bekeken

 • Meer blogs >>