• en verder........

  23 januari 2018

  2018 is rustig begonnen. Sinds kort heb ik weer een betaald baantje bij de Gall & Gall in Egmond aan de Hoef. Het is maar 8 uur per week maar mag natuurlijk de pret niet drukken. Eens kijken hoe lang ik dit leuk blijf vinden.

  Mijn schilders activiteiten blijven maar op een laag pitje staan. Soms weet ik niet wat ik hiermee aan moet. Ik ben wel met wat diverse werkjes bezig die ik hoop af te hebben als de Kunstparade Heiloo 2018 van start gaat. Ik heb me als exposant ingeschreven in de CultuurKoepel op het Landgoed Willibrordus te Heiloo Wanneer?  Kijk maar op mijn homepage onder het item "exposities".

  Ik verheug me nu meer op het voorjaar. Die koude donkere maanden zijn niets voor mij. Niet dat ik deprie ben, maar het is mijn ding niet. Met de ontwakende natuur in het vooruitzicht vertrouw ik er op dat mijn schildersactiviteiten ook weer ontwaken.

  Afgelopen zondag kreeg al de eerste prikkels. Met de NS naar Assen en het Drentsmuseum bezocht. Prachtige kunst en locale (pre)historie mogen aanschouwen. Hoofdthema dit keer was The American Dream - Amerikaans Realisme 1945 – 2017.  Zo is er werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper (nog steeds mijn favoriet), Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. Een aanrader! https://drentsmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/american-dream

  Momenteel zijn wij weer druk bezig met de voorbereidingen voor de Kunstparade Heiloo 2018.

   

  Als coordinator van de Cultuurkoepel valt er nog veel werk te verrichten. Je wilt immers alle kunstnaars en bezoekers zo goed mogelijk laten genieten van al het geen te bewonderen is. Zie daarom dan ook http://www.kunstparadeheiloo.nl

  Tot snel.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 483 keer bekeken

 • Atelierroute Heiloo 2017

  25 juli 2017

  Na een jaar afwezig te zijn geweest heeft in het weekend van 24 en 25 juni de Atelierroute 2017 van de Kunstparade Heiloo weer plaatsgevonden. Samen met Wendy del Aquila Roman exposeerde ik vanuit mijn eigen tuin. De zaterdag en zondag waren 2 zeer drukbezochte dagen. Niet alleen door Wendy en mijzelf of de koffie en later op de dag de wijn, maar ook door de musicale omlijsting van het Duo 2in1voud (Jurgen Boots en Ron van Riet) als ook het duo Michiel Wouda en Luana. Daarnaast speelde het mooie weer natuurlijk een prachtig partijtje mee, waardoor wij aan het einde van het weekend met een trots- en tevredengevoel konden gaan nagenieten. Een kleine impressie.....  

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 562 keer bekeken

 • Atelierroute Heiloo 2017

  7 juni 2017

  Nog even en de Kunstparade 2017 is weer een feit. Zowel met de organisatie (Ik ben coordinator werkgroep Atelierroute Heiloo 2017) als ook met mijn eigen werk, ben ik behoorlijk druk. Alle puzzelstukjes moeten nu bijelkaar vallen.

  Het programmaboekje is op enkele details na klaar, De prachtige poster voor 2017 is gemaakt door Theo Leering en is al een kunstwerk op zich.

   

  E.d.d. worden ze verspreid en dan maar vertrouwen op veel reacties c.q. belangstelling. 

  Samen met Wendy Del Aguila Roman uit Alkmaar exposeer vanuit mijn tuin.

  Wendy begon met pastelkrijt te tekenen en startte ze korte tijd later met acrylverf. Beide diciplines vind ze fijn om mee te werkenl, maar olieverf is echt haar favoriet geworden!

  Daarnaast zal op zondag 25 juni 2017, vanaf 11.00 uur, het duo 2in1voud uit Alkmaar bij ons te gast zijn.

  Het duo Jörgen Boots en Ron van Riet vormen sinds 2000 een singer-songwriter duo. Hun repertoir bestaat uit nederlandstalige luisterliedjes. Van hun nieuwste cd,  Dubbele Woordwaarde, zullen ongetwijfeld weer prachtige nummers ten gehore gebracht worden.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 578 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo 2017

  28 maart 2017

  Er wordt hard gewerkt om in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni een mooie Kunstparade in Heiloo te laten plaatsvinden.

  Het jaar van even een pas op de plaats maken heeft nieuwe energie gegeven, nieuwe inzichten, gericht op de toekomst.

  Gericht op het zoeken en vinden van allerlei samenwerkingen in het prachtige dorp.

  De organisatie ziet heel duidelijk hoe het uitgestrekte dorp meer dan ooit een prachtig podium zal worden voor een evenement als de Kunstparade.

  Er zijn al veel inschrijvingen binnen, van beeldende kunstenaars, musici en dichters.

  En er komen andere locaties bij, die ook de mogelijkheid bieden om jongeren aan de Kunstparade te binden.

  De inschrijving is geopend tot 7 mei. Daarna wordt het programma samengesteld.

  Wees welkom om in te schrijven en geef het door aan anderen!

  Inschrijven kan via www.kunstparadeheiloo.nl

  Vragen en suggesties: coordinator@kunstparadeheiloo.nl  of 06 20551899.  

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 641 keer bekeken

 • Kunstparade 2017

  18 januari 2017

  Wat heb ik de afgelopen zomer de Kunstparade gemist. Behalve voor mij geldt datzelfde waarschijnlijk voor de vele beeldende, dichtende en musicerende kunstenaars. De laatste jaren was behalve de Witte Kerk ook de Cultuurkoepel ingeschakeld en manifesteerde zich onmiddellijk als een verrijking van de Kunstparade. Vorig jaar exposeerden er 30 kunstenaars hun werk, variërend van schilderijen en sculpturen tot mixed media en fotografie.

  We laten het paradeloze jaar achter ons en hebben in verschillende bijeenkomsten nieuwe energie en enthousiasme opgedaan. In 2017 gaat er weer een frisse kunstwind opsteken en gaat men aan de slag met de “Kunstparade Nieuwe Stijl”.

  Kenmerk van de vernieuwde aanpak is een grotere flexibiliteit, behalve dan van het tijdstip, dat blijft het laatste weekend (24 en 25 juni) van de maand juni.

  Dit jaar is er de variant “Atelierroute”. In feite ligt die aanpak helemaal in het verlengde van het scenario zoals in 2003 de Kunstzesdaagse begon. Het spreekt vanzelf dat er actueel werk moet worden getoond. De kunstenaars, individueel of in een groep, geven zich op. Het liefst met, maar eventueel ook zonder locatie. In het inschrijfformulier zullen wij u daar specifiek om vragen.

  De inschrijving start 17 februari a.s. , dus wees allert op de website http://www.kunstparadeheiloo.nl en andere publicaties als ook de diverse media en "like" ons op facebook.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 692 keer bekeken

 • SHOPVIDA.COM

  24 oktober 2016

  http://shopvida.com/collections/martin-spierings

  Even in mijn arm knijpen!

  Het zal je maar gebeuren dat je via je email benadert wordt om designer te worden bij een     e-commerce platform dat sociaal verantwoord produceren en winkelen promoot.

  Als CEO van Vida heeft Umaimah Mendhro een nieuw Fashion e-commerce platform opgericht onder de naam Vida. Hiermee startte zij een concept voor de exploitatie en productie van textiele goederen. Het concept heeft de brug geslagen tussen designers, producenten en de consument.
  Met oog voor bijzondere mode, een hart voor het welzijn van de arme mens, alsmede het waarborgen van hoogwaardige kwaliteit, zocht zij naar partners, die volledig achter haar visie staan. Het moet een ideale match worden van mensen (producenten- leveranciers en consument), die verantwoord willen participeren in onze samenleving en daarmee een positief verschil weten te creëren.
  De klanten van Vida zijn werelds,  nieuwsgierig, bedachtzaam en geïnteresseerd in het proces van het product.

  Voor mij als designer betekent dit een prachtige gelegenheid om de afbeeldingen van mijn schilderijen extra te benutten voor de diverse ontwerpen. Ape trotst ben ik natuurlijk.
  Als je bovenstaande link invoert dan zie je gelijk wat ik tot op heden geproduceerd heb.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 856 keer bekeken

 • Het jaar door.

  21 oktober 2016

  Wat je al niet met een museum jaarkaart voor een leuke dingen kan doen. Kort geleden was ik naar Leiden om een bezoek te brengen aan het Volkenkundig Museum. Men had een bijzondere expositie over Budha ingericht. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten budha's bestonden. Inspiratie genoeg! Ik heb net een werk "Budha ontwaakt" (50x50) op de site gezet. Ook hebben Lida en ik genoten van de prachtige expositie over het werk van Fernando Botero in de Kunsthal te Rotterdam. 

  Binnenkort gaan wij naar het Friesmuseum in Leeuwarden. We gaan ons vergapen aan het werk van Sir Lawrence Alma-Tadema. Ik kan niet wachten!

   
   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 784 keer bekeken

 • Nieuwe activiteiten

  28 juli 2016

  Na de toch wel teleurstellende ervaring om als Cliniclown afgewezen te worden, ben ik met veel plezier als vrijwillige horecamedewerker werkzaam bij de Stichting Hof van Kijk Uit te Castricum. 

  "Het Hof" is een dagbestedings organisatie die mensen met een beperking helpen in het vervullen van hun dagelijkse activiteiten/werkzaamheden.

  Dat kan zijn in de horeca, bos en duin en groente- kruidentuin, alsmede in het atelier.

  Het schilderen gaat zijn gangetje. Recentelijk heb ik me laten inspireren door mijn diverse bezoekjes aan de verschillende musea. Leiden (Volkenkundig Museum), Gouda (Erasmusmuseum) Soesterberg (Militair oorlogsmuseum) waren interessante bezoeken.

  Ik heb me gestort op een afbeelding van Siddhartha Gautama Boeddha, een spirituele leider die volgens de historische wetenschap waarschijnlijk leefde van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.

  Soetras (ooggetuigenverslag) de Boeddha:

  "Laat men niet het verleden herleven,
  Noch zijn hoop vestigen op de toekomst.
  Het verleden is reeds voorbij gegaan,
  En de toekomst: die is er nog niet.

  Maar laat men de huidige toestand
  Steeds weer met inzicht bezien.
  Laat men die met zekerheid kennen;
  Onverstoord en niet overweldigd.

  Vandaag moet men de inspanning maken;
  Wie weet is men morgen reeds dood?
  Men kan daarover geen afspraakje maken
  Met de Dood en zijn machtige troepen.

  Wie zijn leven leeft op deze manier,
  En zich dag en nacht voortdurend inspant:
  Over...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 850 keer bekeken

 • The four Ducks

  7 april 2016

  We zijn al een heerlijk eind op weg in het jaar 2016. De lente is begonnen en we staan weer te popelen om met de caravan er op uit te trekken. Het tekenen en schilderen gaat met horten en stoten. Toch is het gelukt om dit jaar De Koorddanser te schilderen. Het schilderij heb ik gemaakt met  schildersmaterialen uit een nalatenschap en cadeau gedaan aan de nabestaanden. Daarnaast is ook het zelfportret van singer songwriter Leonard Cohen eindelijk af.

  Dat ik in een goede doen ben heeft ook te maken met mijn leuke vrijwillerswerk. Sinds februari 2016 werk ik met enige regelmaat op de horeca-afdeling van de theetuin "Het Hof van Kijk Uit" te Castricum. Dit is een unieke locatie in de duinen voor mensen met een beperking,  een dagbesteding wordt aangeboden. Zowel in het atelier als bij de horeca. 

   

   

   

  Nieuw deze keer zijn The Four Ducks. Een alternatief voor  The Daltons.

  En dit zijn hun namen; Daan, Josh, Bram en Jack. De letters "E" van mijn wrijfletters waren op waardoor ik enigzins met de namen heb moeten stoeien. Het is bedoeld als een 4 luik maar zijn afzonderlijk ook leuk te presenteren. Bijvoorbeeld 1 in de slaapkamer, 1 in de huiskamer, 1 in de keuken en 1 in de logeerkamer.

  Meer nieuws: ik heb gesolliciteerd naar een vacature van CliniClown. Daarover wil ik de volgende keer meer over uitweiden. Eerst maar even afwachten of ik auditie mag doen. Spannnnnnend!!!!!!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 881 keer bekeken

 • Weer thuis!

  5 augustus 2015

  Zo en dan ben je plotseling weer terug in Heiloo. Het zal je maar overkomen. Ik was er van uitgegaan dat ik tot 1-10-2015 in het Zuid Limburgselandschap zou vertoeven. Maar niets is minder waar. Lees maar:

  Op 25-3 begon ik aan mijn Limburgse avontuur om in het zomerseizoen als medewerker van een campingrestaurant wat bij te verdienen en de caravan op onze favorietecamping te zetten. Het kampeerseizoen liep langzaam van stapel en mijn werkzaamheden in het restaurant werden al snel routinehandelingen. Het beloofde een mooie periode te worden. Een halfjaar lang zou ik in onze caravan wonen. En..... om de zoveel tijd zou mijn partner een aantal dagen bij mij logeren.

  Maar helaas hebben vervelende voorvallen mij aan het denken gezet. Het kon zo niet langer meer. Ik besloot te stoppen met mijn horecawerkzaamheden. De reden voor dit besluit laat ik verder buiten beschouwing en is niet de moeite waard.

  Nu ik weer thuis ben, en dat is heerlijk, beginnen bij mij de kriebels om te gaan schilderen weer op te spelen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 816 keer bekeken

 • Meer blogs >>