• Kunstroute 2021 Oudorp

    14 september 2021

    Gaat het er nu echt van komen? Zo te merken en te horen wel. Het lijkt er op dat de overheid vanaf 25 september 2021 ons weer meer vrijheid gaat geven. Uiteraard zullen de protocollen die de overheid ons voorhoud ook na 25/9 van toepassing zijn.

    Maar......we mogen weer! 

    16 en 17 oktober 2021 ga ik weer exposeren. In het Sociaal en Cultureel wijkcentrum De Oever te Oudorp (een van de groepslocaties op de Kunstroute), laat ik een aantal van mijn recente werken zien die ik tijdens Corona heb gemaakt.

    Graag tot ziens  

    Lees meer >> | 519 keer bekeken

  • Mei 2021

    6 mei 2021

    Nagenoeg de hele wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Het vaccineren in NL is nog steeds erg rommelig. De medischezorg klaagt zeer terecht over de enorme druk die de verzorging met zich meebrengt. Ook het versoepelen gaat stroef en het lijkt wel of het geduld van de mensen langzaam begint op te raken.

    Hoe sceptisch ik ook in het begin was, ik besloot toch mijn eerste vaccinatie te nemen. Het wachten is nu op de tweede. 

    Momenteel schilder ik weer wat regelmatiger. Twee werken staan nu in de steigers; "Ode aan Edward Hopper" en een afbeelding uit een glas in loodraam van Sibylla of Anjou. Zie de schets hieronder.

    Alles is nu nog onzeker. Ook het doorgaan van de Kunstparade in Heiloo. Uiterlijk 1 juni a.s. zullen wij het weten. Ikzelf sla een jaartje over. Maar volgend jaar wil ik er absoluut weer bij zijn. 

    Voor nu: Duimen maar! 

    Lees meer >> | 474 keer bekeken

  • Einde in zicht

    15 februari 2021

    Nog steeds zitten we volop in het Coronavirus. Maar we houden vol, hoe moeizaam dat soms ook gaat. Vele varianten proberen ons er nog onder te krijgen. Maar we zijn taai, de mens is taai. Covid 19 zal aan ons nog steeds een zware dobber hebben.

    Gelukkig kunnen we onze gedachten even verzetten want de sneeuw heeft voor ongekende pret gezorgd. Schaatsen uit het vet de sleetjes weer van zolder gehaald. Schaatsverenigingen waren in rep en roer en moesten alle hens aan dek bijelkaar toveren. De vele vrijwilligers hebben weer prachtig werk geleverd.

    Jammer genoeg was het allemaal van korte duur en moesten wij op deze maandag (15/2) triest-en druilerig weer trotseren met code rood op de achtergrond. 

    Met gepaste trots heb ik de afgelopen maanden in het Willibrordus Business Centrum van Heiloo geexposeerd. 30 schilderijen exposeerde ik daar met veel plezier en 23 heb ik weer mee naar huis genomen. Ik heb ondanks het Corona- gebeuren daar veel plezier aan mogen beleven. 

    Natuurlijk is er genoeg tijd om actief te blijven en daarom ben ik een "Edward Hopper"  aan het schilderen.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is een waar veldslag van puffen en steunen, maar met een lekker wijntje, goede muziek, en een lekker wierookje is er een fijne sfeer in het atelier te creeren. Daarnaast ook bezig met een wat feeeriek tafereel. Leuk en ontpannen met de bijbehorende muziek (Enya- Clanad- Deuter- Kitaro etc.) 

    Ook horen we binnenkort de laatste stand van zaken over de Kunstparade Heiloo. Tot uiterlijk 1 maart kunt u inschrijven. De gretigheid spat er van af. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Het is  overweldigend.  Nu maar hopen dat alles gaat zoals we het willen.  

    Ik hou jullie op de hoogte! 

     

     

     

    Lees meer >> | 527 keer bekeken

  • Stand van zaken en...verlenging expositie Eperlans 2020

    21 december 2020

    Expositie Willibrordus Centrum Heiloo verlengd tot 30 januari 2021 

    En wederom neemt het coronavirus ons in de houtgreep. Zeker in deze donkere dagen wordt er een zwaar beroep op ons gedaan. Het geduld is langzaam aan het opraken. Veel winkels, restaurants, cafe's en musea moeten de deuren voorlopig sluiten met alle gevolgen van dien. Er worden ons weer vele beperkingen opgelegd. Terecht of onterecht?  Ik zelf denk terecht maar erg duidelijk is het niet altijd. Langzaam raken we de kluts kwijt en raakt ons geduld op. 

    Maar goed, we moeten er nu mee dealen en vertrouwen dat het vaccin straks zijn werk goed kan doen. 

    Veel kracht en liefde en nu maar hopen dat we snel naar het nieuwe "normaal" kunnen gaan. 2021 moet ons weer het vertrouwen geven, respect te hebben en tonen dat we het hebben begrepen. Moedertje aarde is het dik waard. 

    Lees meer >> | 513 keer bekeken

  • Expositie Willibrordus Business Centrum Heiloo

    7 oktober 2020

    Kortgeleden heb ik samen met collega kunstenaar Gonny van Wees mijn najaarsexpositie ingericht. Plusminus 30 schilderijen, oud en nieuw, hebben wij samen opgehangen en ik moet eerlijk zijn: 

    Ik ben er trots op hoe mooi de schilderijen in deze prachtige omgeving hangen.

    Maar ook dat Covid 19 ons nog behoorlijk dwars zit. Hierdoor is  een officiele opening helaas niet mogelijk. De recente ontwikkelingen van het weer oplaaiende verdomde coronavirus en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor onze gezondheid, hebben de overheid doen besluiten strengere maatregelen af te kondigen met alle gevolgen van dien. Jammer maar wel een harde realiteit. 

    Maar natuurlijk mag je wel langskomen! Graag zelfs!

    In Het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo, exposeer ik dan de ruim 30 werken, zowel oud als nieuw, van 1 oktober tot eind januari 2021.

    Van maandag t/m vrijdag bent u tijdens de kantooruren 09.00 – 17.00 uur van harte welkom.

    Lees meer >> | 564 keer bekeken

  • Covid-19 of te wel het Coronavirus

    28 maart 2020

    En ineens valt je plan voor dit jaar helemaal in duigen. Eindelijk was ik weer in the mood om dit jaar vaker te gaan exposeren. Na het mooie weekend in Limmen bereide ik me voor op de volgende presentatie. De KCW Kunstroute van Oudorp. Samen met 2 andere kunstenaars werd ik geselecteerd om In buurthuis de Wachter te Oudorp op 16 en 17 mei 2020 acte de presence te geven. Ik had er zin. Inderdaad had. Want ook dit evenement is afgeblazen.

    Lees meer >> | 639 keer bekeken

  • Op naar de volgende.

    12 maart 2020

    Zo, net het Kunst en Cultuurweekend van Limmen achter de rug.  In een prachtige verbouwde stolpboerderij (Vredenburg) heb ik sinds tijden, samen met vele andere kunstenaars, een prachtig en warm expositie weekend gehad. De organisatie had het prima voor elkaar.

    Helaas niets verkocht, maar wel hele fijne contacten met collega's en bezoekers gehad. 

    Lees meer >> | 584 keer bekeken

  • Kunstparade Heiloo 2020

    21 januari 2020

    We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen van de Kunstparade Heiloo 2020. Deze vind plaats in het laatste weekend van Juni (26-27-28 juni). Zelf ga ik naast het coordineren en voorbereiden van de Cultuurkoepel ook  exposeren. Ik heb een grote en mooie tuin en daarin wil ik zelf weer eens mijn meest recente werk laten zien. Weer of geen weer; Ik ben present. Druk, druk druk dus. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er zin. U ben van harte welkom van 11.00 - 17.00r uur.

    Lees meer >> | 591 keer bekeken

  • 12 december 2019

    12 december 2019

    Vandaag 12 december 2019 wordt mijn dochter alweer 34 jaar. Een prachtige meid met veel kwaliteiten en zeker ook om trots op te zijn.  

    Jaren geleden had ik een fantasieafbeelding van haar gemaakt. 

    Een beetje sentimenteel maar dit moest ik even kwijt.

    Allemaal fijne feestdagen en een vredig, liefde- en passievol 2020. De mens kan het gebruiken. 

    Lees meer >> | 587 keer bekeken

  • 12 december 2019

    12 december 2019

    Lees meer >> | 534 keer bekeken

  • Meer blogs >>