En ineens valt je plan voor dit jaar helemaal in duigen. Eindelijk was ik weer in the mood om dit jaar vaker te gaan exposeren. Na het mooie weekend in Limmen bereide ik me voor op de volgende presentatie. De KCW Kunstroute van Oudorp. Samen met 2 andere kunstenaars werd ik geselecteerd om In buurthuis de Wachter te Oudorp op 16 en 17 mei 2020 acte de presence te geven. Ik had er zin. Inderdaad had. Want ook dit evenement is afgeblazen.

Het coronavirus is niet te stuiten. Althans nog niet.

Als een donderslag bij heldere hemel werd e.d.d ook de Kunstparade 2020 van Heiloo gecancelled. De Stichting Kunst- Zin heeft echter wijs besloten. Hoe lullig het voor mij in het bijzonder ook is. Als coordinator Cultuurkoepel/Kunstparade 2020 had ik en onze vrijwilligersgroep absoluut niet te klagen over de ruime belangstelling van kunstenaars die graag in de koepel wilde exposeren. Het beloofde weer een mooie kunstmanifestatie te worden. We stonden in de startblokken om alle werken te beoordelen op kwaliteit, originaliteit en diversiteit. Een heidense maar o zo mooie klus die wij graag naar een goed eindresultaat wilde brengen.  

Omdat ik zelf ook heel graag wilde exposeren vanuit mijn eigen tuin, hebben we gelukkig iemand gevonden die mijn taak van coordinator Cultuurkoepel wilde overnemen. Alle inspanning ten spijt zijn de voorbereidingen voor deze editie helaas voor niets geweest. Volgend jaar dan maar weer beter. 

Maar het meest belangrijke nu is natuurlijk het stoppen van dat verdomde coronavirus.

Alle hulpverleners; Zorg, politie, brandweer, vrijwilligers, overige hulpverleners en niet op de laatste plaats onze overheden: chapeau voor de enorme inspanningen die jullie leveren om het virus niet ons de baas te laten worden. Hou aub vol.  Zonder jullie hulp redden wij het niet. Een dikke duim en een enorm respect voor jullie allen.